26 Ekim 2013 Cumartesi

Güllüoğlu'nun İçli Köfte Tarifi


Bol fotoğraflı bir kayıt daha. Bloga kendi fotoğrafımı koyarak bir ilki yapıyorum. Davetli yemek blogu yazarı arkadaşlarım ve sayın Fatih Güllü ile birlikteyiz. (Sağdaki pembe gömlekli ben deniz oluyorum efenim, fazla ışık almış, yüzü gözü dağınık çıkmış olsam da)


Söz verdiğim gibi Güllüoğlu'nun içli köfte tarifini bulacaksınız bu satırlarda. Durdu Ustamız bize malzemeleri bir bir saymaya başlamışken:





İşte Durdu Usta'nın içli köfte tarifi, ölçüleriyle hem de;

10 adet içli köfte için

 Malzemeler

Hamur:


  • Sıcak suyla haşlanıp 20 dk bekletilmiş 200 gr  ince bulgur
  • 1 yumurta
  • 15 gr tuz
  • 10 gr acısız kırmızı toz biber
  • 40 gr haşlanmış patates
  • 50 gr çiğköftelik kuzu (ya da dana) yağsız kıyma


İç Harcı:
  • 300 gr normal yağlı kuzu kıyma
  • 150 gr kuru soğan
  • 40 gr küçük tane halinde ceviz içi
  • 10 gr tuz, 10 gr kimyon, 5 gr karabiber, 5 gr acısız kırmızı toz biber
Hazırlama:

İç harcını bir gün önceden hazırlamak en iyisi. Harç donmuş olunca çalışmak daha kolay. Sıcak tavaya önce kıyma alınır ve kavrulur, suyunu çektikten sonra incecik doğranmış kurusoğanlar eklenir ve kısık ateşte, sabırla soğanlar sararana kadar kavrulur. Kalan malzemeler de bu esnada eklenir, hepsi birbiriyle özleşene kadar çevrilir ve ateşten alınan iç soğumaya bırakılır. 

Durdu Usta der ki, mevsim kışsa, cevize tazelik hissi vermek için önceden suda ıslatınız.

Hamur için de bulgura üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip üzerini kapatarak şişmeye bırakın. Beş altı dakika sonra bir bakın bulgur hala diriyse biraz daha sıcak su ekleyip yeniden dinlenmeye bırakın, diriliği gitmişse diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğurun. Hamur özleşip birbirini tutunca hazır demektir.



Daha sonra elimizi ıslatarak şekil verdiğimiz içli köfteleri yağda kızartarak servise hazır hale getiriyoruz. 

Fatih Bey yaptığı köfteyi doldururken:


Ben içli köfteme son şeklini verirken:




Arkadaşlarımla hazırladığımız şekil şekil köfteler kızardığında:



Bu da benim alışkın olduğum şekliyle yaptığım incecik açtığım içli köftem:




9 yorum:

Sare dedi ki...

Narince, tatlı bir sebeple arkadaşların bir araya gelmesi çok güzel.
İç köftesinin kızartılıp kullanılması farklı bir uygulama olmuş, neden öyle yapılıyor acaba? Denemek isterim.
Ellerinizle yaptığınız köfte bir harika görünüyor, afiyetler olsun.
Sevgiler.

Narince dedi ki...

Sare Hanımcığım iç köftesi kızartılmıyor, önceden hazırlanmış ve iyice donmuştu. Öyle top top olabilecek şekilde hem de. Malum seri üretim yapıyorlar usta gözümüzün önğnde otuz saniyede yapıyordu her bir köfteyi.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

oh masallah eline saglik canim afiyet sifa olsun.

aslı dedi ki...

merhaba narin hanım hepsi çok güzel görünüyorlar... bulgurun ölçüsü ne kadar acaba?.. bu tür etkinliklere nasıl haberder oluyorsunuz yada bizim nasıl haberimiz labilir olabilir acaba tşkler...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Bende ilk kez gördüm köfte sekli verilerk yapildigini,bugünlerde canim cekmisti ilk isim icli köfte zamani bulabilmek olacak insallah,ne güzel biraraya gelmek, usta ellerle calismak,sevgiler iyi pazarlar Narince,sizi tanidigima cok sevindim.

Narince dedi ki...

Aslı Hanım, düzelttim uyarınız için teşekkürler bulgur ölçüsü 200 gr. Bu etkinlikler için firmalar basın danışmanları aracılığıyla davet gönderiyorlar, bizim başvurumuzla değil.

İsmim de Narin değil bu arada, Necla:)

mine dedi ki...

gördüm gördüm : ) ya çok garip sürekli yazışıyorsun hiç görmüyorsun hatta adını bile sonradan öğreniyorsun falan değişik işte : )

YELDA dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok severim.

filehippo dedi ki...

nice, thanks for sharing that..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin