24 Kasım 2014 Pazartesi

Soya Filizli Tavuk



Ve geldik üçüncü tavuklu tarife. Yine çok kısa zamanda hazırlanan, evde restoran havası estiren şık bir tavuk yemeği. Göğüs etiyle de yapılması mümkün elbet fakat göğüs etinin o kuru ve ağızda dolandıkça tatsızlaşan yapısı yerine dikkatle, kurutmadan ve yumuşakça pişirildiğinde daha bir lezzetlenen buttan sıyrılmış kemiksiz pirzola kısmını kullanmanızı öneririm.  Kemiksiz pirzola tavuk etlerini toz kırmızı biber, karabiber, acı hardal ve soya sosla marine edip bekletebildiğiniz kadar buzdolabında bekletin. Kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli bir tavayı kızdırın, zeytinyağında önlü arkalı mühürleyip altını kısın. Kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Kurutmayın, yakmayın suluca pişirin. Pişince kapağı açıp orta ateşte önlü arkalı güzelce renk alana kadar kızartın. Tavuk etlerini aldığınız tavaya soya filizlerini bırakıp azıcık tuz serperek  yüksek ateşte otuz kırk saniye kadar parçalamadan çevriştirip tabaklara alın. Tabaktaki soya filizlerinin üzerine pişmiş etleri özenle keserek yerleştirin. İnce kıyılmış yeşil soğanları da aynı tavaya atıp yüksek ateşte yirmi otuz saniye tutup dibinin yağıyla birlikte tabaklara paylaştırın. En üste de biraz susam serptiniz mi işiniz bitti demektir.

Afiyetle kalın.


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin